#

Tietoa yritystoiminnasta

YRITYS/TOIMIALA

Yrityksemme on perustettu vuonna 2007. Yrityksemme päätoimialana on timanttiporaus ja -sahaustyöt sekä purkutyöt. Lisäksi suoritamme lattian hiontaa ja jyrsintää uusilla nykyaikaisella kalustolla lähes pölyttömästi. Kalustomme mahdollistaa myös erilaisten liimojen ja tasoitteiden poistamisen. Toimialaamme kuuluvat myös asbestinsaneeraustyöt, asbestinäytteen otot sekä vaihtolavat tyhjennyksineen.


TIMANTTIPORAUS JA -SAHAUS

Timanttisahaus

Timanttisahaus mahdollistaa kiviainesten leikkauksen siististi ja lähes pölyttömästi. Hyvän lopputuloksen saamiseksi työn on oltava ammattitaitoista ja tarkkaa. Timanttisahauskalustomme kattaa koko saatavilla olevan kalustokokonaisuuden. Käytössämme on seinäsahoja, holvisahoja, hydraulikäyttöisiä sahoja sekä polttomoottorikäyttöisiä käsisahoja. Seinä- ja lattian timanttisahauskalustollamme pystytään sahaamaan materiaaleja 530mm paksuuteen asti.

Timanttiporaus

Timanttiporaus soveltuu hyvin uudis- ja korjausrakentamiseen, koska se ei aiheuta pölyä eikä runkomelua. Asiakkaan ei tarvitse välttämättä keskeyttää toimintaansa timanttityön ajaksi. Työmaapalveluiden vahvaan osaamiseen kuuluu timanttiporaus jo monen vuoden kokemuksella. Monipuolinen ja nykyaikainen kalusto takaa siistin lopputuloksen. Timanttiporalla reiät saadaan lattiaan, seinään ja kattoon.


ASBESTI KARTOITUKSET

Uusi vuoden 2016 alusta voimaan astunut laki asbestipurkutöistä edellyttää, että remontointi ja purkutöiden alkaessa on aina kartoitettava materiaalien ja teknisten järjestelmien asbestipitoisuus ennen vuotta 1994 rakennetuissa kohteissa. Asbestia käytettiin rakentamisessa 1920-1990-luvuilla muun muassa eristeissä, laasteissa, maaleissa, liimoissa ja julkisivumateriaaleissa. Sen käyttö kiellettiin kokonaan vuonna 1994.

Olemme valtuutettu asbestitöiden ammattilainen ammattilainen. Suoritamme asbestikartoitukset luotettavasti ja ammattitaidolla kaikenlaisissa kohteissa.

Kartoituksessa paikallistetaan kohteessa olevat asbestipitoiset materiaalit ja niiden määrä. Kartoituksesta laaditaan raportti, jonka tavoitteena on hallita korjaus- ja purkutöiden aikaisia sekä niiden jälkeisiä terveys- ja ympäristöriskejä.

Toimialueemme on koko Etelä-Savo ja palvelemme sekä yrityksiä, taloyhtiöitä että yksityisiä


ASBESTI PURKU

Mikäli kohteesta löytyy asbestia, purkutyön hoitaa asbestipurkualan yritys koska asbestipurku on luvanvaraista työtä. Asbestipurku vaatii Asbestipurkutyöhön soveltuvat koneet ja laitteet sekä suojainvarusteet. Purettava tila suojataan huolellisesti ja osastoidaan. Osastoitava tila alipaineistetaan ja varustetaan alipaineen seurantalaitteella joka rekisteröi ja hälyttää työkohteessa paine-eron haitallisesta muutoksesta. Osastointimenetelmällä tehdyn purkutyön jälkeen, purkutilan pinnat on siivottava ja osaston ilman puhdistettava. Osaston puhtaus asbestipurkutyön jälkeen on varmistettava aggressiivisella ilmamittauksella, vasta puhtaan ilman mukaisen tuloksen varmistuttua osastoinnin voi purkaa ja tila luovuttaa normaaliin käyttöön. Tarjan asbesti- ja kuitulabotorion Oy tutkii asbesti- ja ilmanäytteemme nopealla aikataululla ja ammattitaidolla.

Meillä on aluehallintoviraston myöntämä asbestipurkutyövaltuutus. Meidät löydät Länsi – ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämästä asbestipurkutyöluparekisteristä. Työntekijöidemme terveyttä seurataan säännöllisillä terveystarkastuksilla sekä asbestialtistumista seurantamittauksilla. Kaikilla asbestipurkuun liittyvillä työntekijöillämme on soveltuva asbestipurkutyökoulutus ja he löytyvät myös rekisteröityinä asbestipurkutyöhön pätevien rekisteristä.


KALUSTO

Kalustomme hankitaan uutena alan johtavilta laitetoimittajilta kuten Hiltiltä, Terra Teamilta, Husqwarnalta, ImuTecilta, Levannolta ja Kopadilta. Pyrimme kehittämään jatkuvasti toimintaamme hankkimalla laadukasta kalustoa vastataksemme toimialamme jatkuvasti muuttuviin haasteisiin. Käytössämme on kahdeksan pakettiautoa, peräkärry sekä kaksi kuorma-auto kaluston siirtoihin.

 • hydrauliset käsisahat
 • käsi-ja puomiporakoneet
 • säköiset seinäsahat
 • holvisahat
 • alipaineistajat, HC 1100 3kpl, HC 2500 4kpl, Hv 4000 1kpl sekä Hv 5000 1kpl
 • lattianhiomalaitteet
 • kaivinkone: Volvo EC 15Bxtv ja minikaivinkone: Yanmar
 • brokki 100
 • kuorma-autot: Scania ja Volvo, joista jälkimmäisessä on nosturi
 • vaihtolavat
 • imurit, mm. Kiekens, Pullman Ermator ja Numatic
 • hihnakuljettimia 3kpl (5 metriä pitkiä)
 • vaihtolavoja n.20kpl

HENKILÖSTÖ JA TOIMINTA

Henkilöstö

Yrittäjä on toiminut timanttiporaus ja -sahaus alan ammattilaisena jo vuodesta 1990 lähtien, aluksi Rakentajain konevuokraamolla oy:llä timanttiporaus ja -sahaus tehtävissä 17 vuotta sitten Gramo Oyj:llä työnjohtotehtävissä vuoden. Tällä hetkellä meillä on 16 vakinaista työntekijää ja tarpeen mukaisesti määräaikaisia. Kaikilla työntekijöillämme on usean vuoden työkokemus, lisäksi kaikilla on voimassa olevat työturvallisuuskortit. Asbestisaneerauksen ammattilaisia vakinaisista työntekijöistä on tällä hetkellä 8.

Toiminta

Pyrimme toimimaan joustavasti asiakkaiden toivomusten mukaisesti, suorittamalla työt siististi ja asianmukaisesti sovittuja aikatauluja noudattaen. Teemme tarvittaessa töitä myös iltaisin ja viikon-loppuisin.


REFERENSSEJÄ

Kauppakeskus Stella

 • timanttiporaus ja -sahaustyöt

Kauppakeskus Akseli

 • timanttiporaus ja -sahaustyöt
 • kesto 1,5 vuotta

Olemme lisäksi toimineet ja toimimme edelleen monissa linjasaneerauskohteissa:

 • JL-Rakentajat
 • Otarak Oy
 • Rakennusliike Aripe Oy
 • Otavan Maalaustyö
 • Rakennusliike Matti Nykänen
 • Kaarirakennus Oy

Olemme myös olleet mukana hissityöprojekteissa:

 • Rakennusliike Avikainen Oy

Suoritamme myös YIT-kuntatekniikalle timanttiporaus-, sahaus-, ja purkutöitä sekä asbestisaneerauksia

Teemme yhteistyötä mm. Lemminkäinen Talo Oy:n, Rakennusliike Mättölä Oy:n ja Lujatalon Oy:n kanssa